16 Mayıs 2017 Salı

PATLICAN KEBABI

3-4 adet patlıcan
3 adet biber
2 adet domates
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz

KÖFTESİ İÇİN;
Yarım kilo dana kıyma (köftelik)
Küçük çay bardaklarından 1 parmak eksik galeta unu (ince olarak ekmek kırıntısı fakat kuru olmalı)
1 adet orta boy soğan (rendelenmiş veya rondodan çekilmiş ve suyu sıkılmış olmalı)
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı soğuk su

SOSU İÇİN;
2 yemek kaşığı salça
Biraz su
Tuz

HAZIRLANIŞI;
Patlıcanları alacalı soyup iri iri dilimleyin. Yağda biraz kızartın tuz serpin ve kenara alın.
Köftesi için tüm  malzemeyi guzelce yoğurun. Normalden biraz daha kalın köfteler yapın. Yağda biraz önlü arkalı kızartın.

Uygun bir firın kabına patlıcan, köfte olacak şekilde sırayla dizin. Üzerine biber ve domatesleri doğrayıp koyun.
180 derecelik firında biberler pişene kadar tutan.
Sosu için tüm malzemeyi kaynatıp yemeğin üzerine dökün. Tekrar fırınlayıp suyu koyulaşıp azalana kadar pişirin. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder