16 Mayıs 2017 Salı

KIYMALI ENGİNAR

4 adet enginar
2 su bardağı su
1 yemek kaşığığı salça
Tuz
Biraz toz şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı

İÇİ İÇİN;
150 gr. Dana kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Biraz toz şeker
Karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 türk kahve fincanı haşlanmış bezelye
1 türk kahve fincanı su

HAZIRLANIŞI;
Zeytinyağında kıymayı kavurun. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Salçayı ekleyip kavurmaya devam. En son baharatlar, tuz ve şeker eklenip suyunu verin. Biraz pişirip ocaktan alın.

Yaygın bir tencerede zeytinyağında salçayı kavurun. Üzerine suyunu, tuz ve şekerini ekleyin.
Enginarları sudan geçirip içlerini kıymalı harç ile doldurun. Ve kaynamakta olan suyun içine yerleştirin. Kapağını kapatıp yumuşayana kadar pişirin. Dilerseniz en son kaşar peyniri ilave edebilirsiniz. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder