19 Mayıs 2017 Cuma

İSVİÇRE RULOSU (SWİSS ROLL)

4 adet yumurta
1 su bardağından
2 parmak eksik toz şeker
2 yemek kaşığı sıvıyağ (28 gr.)
Yarım tatlı kaşığı sade nescafe
Yarım su bardağı un (63 gr.)
Çeyrek su bardağı kakao (30 gr.)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tutam tuz

KREMASI İÇİN;
150 gr. Bitter çikolata
120 gr. Krema
240 gr. Soğuk krema (kullanmadan önce dondurucuda 30 dk. Bekletin)

HAZIRLANIŞI;
yumurta ve toz şeker köpürtün. Sıvıyağ ve nescafeyi ekleyip çırpmaya devam edin.
Un, kakao, vanilin, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Bu karışımı yumurtaların üzene yavaş yavaş döküp kısa süreli çırpın.

30×40 ebatlarındaki fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerini yağlayın. Ve kek harcını döküp 175 derecelik ısıtılmış fırında 10 dk. Kadar pişirin. Dikkat edin kuruyup sertleşmesin.
Tezgaha kek boyutunda yağlı kağıt serip üzerine kakao eleyin. Keki fırından alır almaz hemen kakaonun üzerine ters çevirip yerleştirin. Ve üstte kalan yağlı kağıdı çıkarın.
Keki güzelce rulo yapıp gerekirse 1 gece dinlendirin.

Kreması için. 120 gr. Krema ve 150 gr. Çikolatayı benmari usulü eritip soğutun.
240 gr. Soğuk kremayı hafif katılaşana kadar çırpın. Üzerine soğuyan ganajı ekleyip tekrar çırpmaya devam edin. Fazla çırparsanız yağ ayrışacak ve kremanız bozulacaktır. Katılaştığını gördüğünüzde bırakın.
Keki açıp üzerine kremayı sürün ve rulo yapın. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben ganaj ile çizikler yaptım. AFİYET OLSUN...
NOT;
Kek tamamen soğumuş olmalı kremayı sürerken. Ve mutlaka bir gece buzdolabında iyice dinlendirip öyle servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder