16 Mayıs 2017 Salı

HAŞHAŞLI REVANİ

3 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
1 su bardağı irmik
Yarım türk kahve fincanı mavi haşhaş
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin

ŞERBETİ İÇİN;
3.5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su

ÜZERİ İÇİN;
1 paket katı kıvamlı hazırlanmış krem şanti

HAZIRLANIŞI;
Yumurta ve toz şeker köpürtülür. Üzerine tüm malzeme eklenir ve çırpılır.

Uygun boy fırın kabı yağlanıp karışım dökülür. 175 derecelik ısıtılmış fırında pişirilir.

İlk sıcaklığı çıkan keke ılık şerbet dökülür.
Tatlı tamamen soğuyunca üzeri şanti ile süslenir.AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder