19 Mart 2017 Pazar

ÇİKOLATALI YAŞ PASTA

PANDİSPANYA İÇİN;
4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı toz şeker
1 çimdik tuz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı un
3 tatlı kaşığı kakao
3 yemek kaşığı kaynar su
5-6 damla limon suyu
Yarım yemek kaşığı zeytinyağı

KREMASI İÇİN;
2 su bardağı süt (200 ml ‘lik klasik su bardağı)
3 yemek kaşığı şeker (35 gr. )
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı kakao (10 gr. )
1 türk kahve fincanı un (45 gr. )
80 gr. çikolata
50 gr. Tereyağ

GANAJ İÇİN;
200 ml krema
200 gr. Sütlü-bitter karışık çikolata

DIŞINI SIVAMAK İÇİN;
1 paket krem şantiyi katı kıvamlı hazırlayın.

PANDİSPANYAYI NEMLENDİRMEK İÇİN;
Biraz süt

HAZIRLANIŞI;
PANDİSPANYANIN HAZIRLANIŞI;
Yumurta sarı beyazlarını ayırın.
Beyazları bir çimdik tuz ile iyice köpürtün.
Sarıları ise toz şeker ile rengi açılana kadar çırpın. İçine kaynar suyu yavaş yavaş ekleyerek hızlıca çırpmaya devam edin. Zeytinyağını ve limon suyunu da ilave edip kısa süreli karıştırdıktan sonra mikseri kaldırın.
Beyazlar ve sarıları birleştirin. Üzerine un, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ilave edip spatula ile yavaşça dıştan içe karıştırın.
Tabanına yağlı kağıt serilmiş 18 cm. Lik kalıba harcı dökün. 175 derecelik ısıtılmış fırında 25 dk. Boyunca kapağını hiç açmadan pişirin. Fırından alınca ters çevirip iyice soğutun. 1 gece buzdolabında dinlendirip 3 kata bölün.

KREMANIN HAZIRLANIŞI;
Tencereye çikolata ve tereyağ hariç tüm malzemeyi alıp tel çırpıcıyla çırpalım. Ocakta devamlı karıştırarak kıvam alıp kaynamasını sağlayalım.   Kaynamaya başlayınca devamlı karıştırarak 2 dk. Kadar pişirip ocaktan alalım. İçine çikolatayı ekleyip erimesini sağlayalım. Üzerini streçleyip tamamen soğutalım.
Soğuyan kremayı mikser ile çırpalım. Oda sıcaklığındaki tereyağını da ekleyip çırpmaya devam edelim. Buzdolabında biraz dinlendirelim.

GANAJIN HAZIRLANIŞI;
Krema kaynatmadan ısıtılır. Çikolatalar ilave edilir ve tamamen eriyene kadar karıştırılır. Oda ısısında en az 7 saat bekletilir.

PASTANIN TAMAMLANIŞI;
Pandispanyanın ilk katını önümüze alalım süt ile nemlendirelim. Pasta kremasından bolca koyalım. Dilerseniz çikolata vs. Serpebilirsiniz.
Diğer katı üzerine kapatıp nemlendirelim ve tekrar krema, tekrar pandispanya ve yine nemlendiriyoruz. Güzelce streçleyip buzdolabında 2 saat bekletelim.
Katı kıvamlı şanti ile heryerini sıvayalım.
Ganajı sıkma torbasına dolduralım. Pastanın kenarına diklemesine minik noktalar sıkalım. Bir tatlı kaşığını arada bir nemlendirip noktaların üzerine bastıralım resimlere bakarsanız yardımcı olacaktır. Tüm pastayı bu şekilde tamamlayalım. 1 gece buzdolabında bekletelim. Ertesi gün tüketebilirsiniz. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder