16 Şubat 2017 Perşembe

EKLER PASTA TARİFİ

HAMURU İÇİN;
100 gr. Tereyağ
1 su bardağı su
1 su bardağı un
1 çimdik tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket vanilya
3 adet yumurta

KREMASI İÇİN;
2 su bardağı süt
2 adet yumurta sarısı
5 yemek kaşığı toz şeker
2, 5 yemek kaşığı mısır nişastası (35gr. )
1 paket vanilin
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 paket toz krem şanti

ÜZERİ İÇİN;
160 gr. sütlü - bitter karışık çikolata

KREMANIN HAZIRLANIŞI;
Yumurta sarısı ve şekeri el çırpıcısıyla rengi hafif açılana kadar çırpalım.
Üzerine nişastayı ekleyelim. Sütü kaynatmadan ısıtalım. Yumurta sarılarının bulunduğu kaseye biraz sütten ekleyip karıştıralım.
Bu yumurtalı karışımı sütün içine boşaltıp ocağa alalım. Vanilini ekleyelim. Karıştırarak kıvam almasını sağlayalım.
Göz göz olduğunda ocağın altını kısıp 1 dk. Karıştırarak pişirelim.
Kremayı bir kaseye boşaltıp üzerini streç film ile örtelim. 10 dk. ılındıktan sonra içine tereyağını ekleyip karıştıralım ve tekrar streçleyip oda ısısına gelmesini bekleyelim. Soğuyan kremaya toz şantiyi ekleyip çırpın.

HAMURUNUN HAZIRLANIŞI;
Hamuru için tencereye yağı, suyu, şeker, tuz ve vanilini koyup hafif kaynatalım. Ocağı kısıp unu ekleyelim. Hızlıca karıştıralım. Hamur toplanınca devamlı karıştırarak 4 dk. kadar pişirelim.
Ocaktan alıp çırpma kabına aktaralım ve hızlıca çırparak elimizi yakmayacak kadar soğuduğundan emin olunca tek tek yumurtaları ekleyip çırpalım.
Hazırlanan hamuru sıkma torbası ile yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla sıkalım. 160 derece ısıtılmış fırında hiç kapağını açmadan pişirelim. (Benim fırınımda 42 dk. Pişiyor. Pistikten sonrada 30 dk. Da fırında bekletiyorum)

Soğuyan eklerleri bıçak ile kesip içlerini krema ile dolduralım. Üzerini benmari usulü eritilen çikolataya batırıp buzdolabında dinlendirelim. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder