21 Kasım 2016 Pazartesi

TRİLEÇE

KEKİ İÇİN;

3 adet yumurta
3 yemek kaşığı şeker
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

ŞERBETİ İÇİN;
1,5 su bardağı süt
1/2 paket krema(100 ml)
1 yemek kaşığı şeker

ÜZERİ İÇİN;
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt (krem şantiyi koyu kıvamda hazırlayın)

KARAMEL SOS İÇİN;
5 çorba kaşığı şeker (100 gr. )
1 yemek kaşığı tereyağ (silme)
1/2 paket krema (100 ml.) 


HAZIRLANIŞI;

KARAMEL SOS İÇİN;
Sos tavasında şekeri orta ateşin üzerinde dikkatli bir şekilde hiç kaşık değdirmeden hafif hafif sallayarak eritiyoruz. En son anda tahta bir kaşık ile hafifçe karıştırıp içine çok çok az tuz ve tereyağını ekliyoruz hızlıca karıştırıp eritiyoruz. Tavanın derin olması önemli çünki sıçrama yapabiliyor. Ardından kaynatmadan ısıttığımız kremayı ekliyoruz ve tekrar hızlıca karıştırıyoruz. Bu esnada topaklanır gibi olabilir. Çırpmaya devam edin eriyecektir.

KEK İÇİN;
Yumurta sarı ve beyazlarını ayırın. Beyazları bir fiske tuz ile yüksek devirde katılaşana kadar çırpın.

Sarılarıda şeker ile rengi açılana kadar yüksek devirde çırpalım.

Beyazların içine sarıları dökelim.
Üzerine un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatula ile yavaşça söndürmeden karıştıralım.
Hafif yağlanan 20×20 ölçülerinde fırın kabına döküp 175 derecede 15 dk. Kadar kapağını hiç açmadan kontrollü bir şekilde pişirelim.

ŞERBETİ İÇİN;
Süt, krema ve şekeri ocağa alıp dumanların çıktığını görene kadar tutup kaynatmadan ocaktan alalımve ılımaya bırakalım.
Krem şantiyi katı kıvamda olacak şekilde çırpalım. (bu arada ben krem şantinin hepsini kullanmadım biraz ayırdım)

Kek fırından çıkıp ilk sıcağı gittiğinde üzerine kürdan ile delikler yapıyoruz ve ılık sütü döküyoruz. Tamamen soğumasını bekleyip krem şantiyi sürüyoruz. Ve üzerine soğuyan karamel sosumuzu döküp buzdolabında en az 2 saat dinlendiriyoruz. AFİYET OLSUN…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder