28 Kasım 2016 Pazartesi

KASAP KÖFTE TARİFİ

Yarım kilo dana kıyma (köftelik)
Küçük çay bardaklarından 1 parmak eksik galeta unu (ince olarak ekmek kırıntısı fakat kuru olmalı)
1 adet orta boy soğan
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı soğuk su
1 çorba kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI;
Yoğurma kabına en az iki kere çekilmiş kıymayı alıyoruz. Soğanı rendeliyoruz veya doğrayıcıdan geçiriyoruz. Ve avuç içine alıp suyunu sıkıyoruz ( soğanı kullanıyoruz suyunu atıyoruz ) ve soğanı kıymanın üzerine ekliyoruz. Galeta unu, baharatlar, tuz, karbonat, zetinyağı ve suyuda ekleyip yoğuruyoruz. Yoğurma işlemi en az 15 dk. Sürmeli. Elimizi arada bir ıslatıp İstediğimiz şekli verip buz dolabında en az 2 saat dinlendiriyoruz. İster mangalda, ister tavada, ister fırında kızartabiliriz. Enfes içi sulu yumuşacık kasap köftelerimiz hazır. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder