26 Kasım 2016 Cumartesi

FRAMBUAZLI CHEESECAKE



TABANI İÇİN;
2 paket burçak bisküvi
50 gr. Tereyağ veya margarin (2 yemek kaşığı)

KREMASI İÇİN;
200 ml çiğ krema
600 gr. Labne peyniri (suyunu kullanmamaya çalışın)
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 paket vanilin
1,5 yemek kaşığı nişasta (20 gr.)
1 yemek kaşığı un (20 gr.)

ÜZERİ İÇİN;
1 paket orman meyveli sos (dr. Oetker veya pakmaya gibi toz karışımı tarifine uygun hazırlayın)
1 çay bardağı kadar frambuaz

HAZIRLANIŞI;
24-26 cm lik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin kenarlarını da folyo ile kaplayın.

Burçak bisküviyi rondodan çekin. Üzerine eritilmiş yağı ekleyip tekrar rondodan geçirin. Kalıbın altına karışımı güzelce bastırarak düzleyin. Buzdolabına kaldırın.

Krema ve labneyi tel çırpıcı ile pürüzsüz olana dek çırpın. 1 dk. kadar yeterli. Yavaş yavaş şekeri ilave edip çırpmaya devam. Yumurtaları da teker teker ilave edip güzelce yedirin. En son vanilya, un ve nişastayı ekleyip karışımı tamamlayın.

Buzdolabından alınan bisküvili karışımın üzerine harcı boşaltın.

Isıya dayanıklı bir kaba su koyup fırına yerleştirin. Fırını 175 dereceye ayarlayın. Cheesecake fırına yerleştirip yaklaşık 45-50 dk. kadar pişmeye bırakın. Üzeri güzel bir renk alana kadar pişirin. Fırını kapatıp 1 saatte fırında bekletin. Ardından oda ısısında soğumaya bırakın.

Tarifine göre hazırlanmış sosun içine frambuazları ekleyip şöyle bir karıştırıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Cheesecake üzerine sosu dikkatlice dökün üzerini düzleyin. Bir gece buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN...
TARİF İÇİN ŞÜKRAN KAYMAK TEŞEKKÜRLER...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder