28 Kasım 2016 Pazartesi

ÇİKOLATALI PASTA KREMASI

2 su bardağı süt (200 ml 'lik klasik su bardağı)
3 yemek kaşığı seker (35 gr.)
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı kakao (10 gr.)
1 türk kahve fincanı un (45 gr.)
80 gr. çikolata

50 gr. tereyağ

HAZIRLANIŞI;
Tencereye çikolata ve tereyağ hariç tüm malzemeyi alıp tel çırpıcıyla çırpalım. Ocakta devamlı karıştırarak kıvam alıp kaynamasını sağlayalım.  Kaynamaya başlayınca devamlı karıştırarak 2 dk. Kadar pişirip ocaktan alalım. İçine çikolatayı ekleyip erimesini sağlayalım. Üzerini streçleyip tamamen soğutalım.

Soğuyan kremayı mikser ile çırpalım. Oda sıcaklığındaki tereyağını da ekleyip çırpmaya devam edelim. Buzdolabında biraz dinlendirip kullanabilirsiniz. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder